Home

Achtergrond 208 x bekeken 2 reacties

Schenk voor verdeling vetcorrectie

De verdeling van de vetcorrectie over alle melkveehouders vindt LTO-bestuurder Siem Jan Schenk een sympathiek idee.

"Wij hadden veel liever 1,5 proecent extra quotumverruiming gehad want daar kan iedereen van profiteren. Dus als de vetcorrectie naar elke melkveehouder gaat past dat in ons streven naar eerlijk delen".

Minister Verburg heeft de Tweede Kamer gisteren toegezegd de mogelijkheid van verdeling van vetcorrectie over alle veehouders te verkennen.

Schenk ziet ook bezwaren. Het : eerlijk delen’’ gaat ten koste van een categorie veehouders die juist meer voordeel hebben van een vetcorrectie dan een quotumverruiming. Daarnaast kan Brussel bezwaar maken omdat de vetcorrectie toch een verkapte quotumcorrectie is, en dat was niet de bedoeling. "Het zal in Brussel een hele hijs worden", voorspelt Schenk.

Hij voorziet ook een grote administratieve inspanning voor het Productschap Zuivel. "Als het simpel kan moeten we ’t doen, maar als die inspanning te groot is moeten we ’t niet willen".

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    d harmsel

    halvering vetcorrectie is voor iedere veehouder de eerlijkste manier. want als men na de meestgebruikte stieren van de laatste jaren kijkt dan zien we grandrix met 1miljoen doses bij zwartbont en kian vooral bij roodbont en kan het haast niet anders of het vetpercentage stijgt de komende jaren met tienden .en is de quotum verruiming zo veel meer dan 1,5% en zouden we dus eerder blij moeten zijn met deze regeling (grote tegenstander waalkes heeft misschien wel een lager vetpercentage en is hier niet voor.)

  • no-profile-image

    Huub

    Schandalig, wij hebben voor ons quotum per kg vet betaalt, en mogen nu minder melken, en boeren die om wat voor reden dan ook hun quotum niet volkrijgen, krijgen dat nu wel, zodat er minder leasemelk beschikbaar komt, zo zijn wij de twee keer de dupe..

Of registreer je om te kunnen reageren.