Home

Achtergrond 422 x bekeken

Saldovergelijking via internet

Agrifirm biedt akkerbouwers voortaan de mogelijkheid om voor een aantal gewassen hun saldo’s via internet te vergelijken met het gemiddelde van de sector.

De mogelijkheid is ingebouwd in Agrifocus Teelt, dat de coöperatie deze maand op de website heeft gezet.

Het programma Agrifocus Teelt is een vervolg van TIS-Online, maar biedt meer mogelijkheden. Dat zei akkerbouwspecialist Jacob Swart deze week op een telersbijeenkomst van Agrifirm in Midwolda.

"Akkerbouwers kunnen hun teeltregistraties bijhouden via het internetprogramma. Ze kunnen het ook inlezen via hun managementprogramma. Nieuw is dat akkerbouwers hun teeltgegevens, bijvoorbeeld over de bemesting, kunnen vergelijken met het gemiddelde van hun collega’s. Ook kunnen ze de saldo’s vergelijken met het gemiddelde en met de groep telers die de 25 procent beste resultaten halen. Agrifocus Teelt biedt mogelijkheden aan akkerbouwers om het rendement te verbeteren."

Agrifocus Teelt is beschikbaar voor zomertarwe, wintertarwe, zomergerst, wintergerst, rogge, uien en winterpeen. Agrifirm overweegt om de vergelijking van teeltgegevens en het saldo mogelijk te maken per postcodegebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.