Home

Achtergrond 142 x bekeken 1 reactie

SP: atv voor vast en flexibel personeel

De SP wil dat het kabinet werktijdverkorting verstrekt met een tijdelijke WW-uitkering aan zowel vaste als flexibele werknemers, die nu de tol dreigen te betalen van de crisis op de financiële markten.

Dat is een van de vijf voorstellen die SP-fractievoorzitter Agnes Kant zondag presenteerde om de negatieve effecten van de kredietcrisis op de economie te beperken.

Kant wil zo snel mogelijk in de Tweede Kamer met premier Jan Peter Balkenende in debat. Volgens haar moet het kabinet na het redden van banken nu ook banen en inkomens van mensen beschermen. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft al vijftien verzoeken gekregen van bedrijven en sectoren, waaronder de metaal- en technologische industrie, om met tijdelijke werktijdverkorting ontslagen te voorkomen.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Dirk

  Heel leuk van de SP, daar krijg je stemmen mee. Zodra het even wat minder is moet de regering maar weer meebetalen. Neem een voorbeeld aan de boer, in slechte tijden droog brood, en in goede tijden wat boter en beleg.
  Al die bedrijven hebben enorm verdient toen alles in de lift zat, en nu mag de staat het verlies delen. De SP had beter in de hoogtijdagen een bijdrage kunnen vragen voor eventuele magere jaren. De direkteur is er met de winst en de bonus vandoor, en nu mag de staat de ww ophoesten voor al die medewerkers die even wat minder te doen hebben.
  Laten die grote bedrijven maar even hun reserves aanspreken, en laten de bazen maar even wat minder verdienen. En wanneer dat nog niet genoeg is kunnen ze net als een boer even bij de bank langs om een krediet te regelen. Mocht de staat wel meebetalen dan onder de voorwaarde dat de kosten bij de bedrijven blijven.
  Het is een schande dat onder het mom van een kredietcrisis opeens alles financieel getseund moet worden. Opeens zijn alle winsten verdampt.

Of registreer je om te kunnen reageren.