Home

Achtergrond 303 x bekeken

Rusland vermindert import van varkensvlees

Rusland gaat de import van varkensvlees in 2009 met 200.000 ton verminderen.

Dat heeft de Russische regering bekend gemaakt.

Eerder had Rusland al aangekondigd dat het de import van pluimveevlees met 300.000 ton gaat inkrimpen. De regering is tot deze beslissing gekomen omdat zij van mening is dat de binnenlandse productie deze inkrimping kan opvangen. Door inkrimping van de import wordt de binnenlandse productie gestimuleerd.

Rusland zet met deze stap zijn politiek voort om de binnenlandse productie te stimuleren. Sinds 2005 past het land limitering van de import toe door boven een bepaald quotum het importtarief sterk te verhogen. In 2008 importeert het land 1,21 miljoen ton pluimveevlees,

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.