Home

Achtergrond 141 x bekeken

Rusland: handelsgeschil blijft bij snelle WTO-overeenkomst

Rusland koppelt vooruitgang van WTO-onderhandelingen aan handelsdisputen met de EU.

Bij een snel WTO-akkoord, stelt het oplossing van de onenigheden uit. Dat stelt Arkady Dvorkovich, economisch adviseur voor Rusland, in The Moscow Times.

Op dit moment tellen de EU en de Russische Federatie tientallen handelsgeschillen, onder meer over fytosanitaire eisen die de Russen stellen aan groente en fruit uit de EU. De EU stelt op haar beurt harde eisen aan de import van met name Russisch hout.

De Russische president Dimitri Medvedev heeft verklaard de WTO niet nodig te hebben en geeft de "arrogante" VS de schuld van de financiële crisis. In de VS gaan onder boerenorganisaties stemmen op om Rusland uit te sluiten van toekomstige WTO-onderhandelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.