Home

Achtergrond 188 x bekeken

Ruim 400 teams aangemeld voor Horti Business Game

Voor de Horti Business Game hebben zich 404 teams aangemeld. Dat zegt Martien Penning, de organisator van het spel over de tuinbouw.

"Ik schat dat er zo’n duizend mensen mee doen aan het spel", zegt Martien Penning van de Hillenraad en organisator van het spel. Immers een team bestaan gemiddeld uit 2 of drie mensen. Het aantal deelnemers overtreft de verwachtingen van de organisatie. "We zijn verrast door het grote aantal inschrijvingen, maar ook door de diversiteit van de teams." Zo hebben zich vrij veel studenten opgegeven, zelfs van niet agrarische scholen. Ook zijn er teams die vanuit het buitenland meedoen.

In het virtuele spel nemen de teams de leiding over een tomaten- of rozenbedrijf. "Zestig procent van de deelnemers heeft gekozen voor een rozenbedrijf, veertig procent wil een tomatenbedrijf runnen." De teams spelen in een pool van zeven teams. Ze moeten er voor zorgen dat ze zoveel mogelijk winst maken. De teams moeten tijdens het spel keuzes maken over het bedrijf, bijvoorbeeld keuzes op het gebied van personeelsbeleid en grondstoffeninkoop, maar zij krijgen net zo goed te maken met marktvraagstukken. Zo moet een team bijvoorbeeld ook keuzes maken over de afzet van de tomaten of rozen, het wel of niet laten draaien van de wkk voor belichting of voor het elektriciteitsnet. De ruim vierhonderd teams spelen acht spelrondes en dat om de drie weken.

Het spel duurt tot en met april. Daarna wordt uit de verschillende poolwinnaars één winnaar gekozen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.