Home

Achtergrond 177 x bekeken

Rotterdam en Rozenburg eens over fusie

Rozenburg wordt een zelfstandige deelgemeente binnen Rotterdam.

De colleges van burgemeester en wethouders van beide steden hebben daarover overeenstemming bereikt, zo maakte een woordvoerster van Rozenburg woensdag bekend.

Beide gemeenteraden moeten de plannen nog wel goedkeuren. In Rotterdam stemt de raad op 4 december, Rozenburg behandelt het voorstel een week later. Ook de Eerste en Tweede Kamer moeten zich nog over de fusie buigen.

De gemeenten voeren over de precieze datum van de samenvoeging nog overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken. De zegsvrouw zei echter te verwachten dat de fusie ergens tussen 3 maart 2010 en 1 juli van dat jaar plaatsvindt. De gemeenteraadsverkiezingen, op 3 maart 2010, hoeven daardoor naar verwachting niet te worden uitgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.