Home

Achtergrond 174 x bekeken

Regio wil Roxenisse als alternatief voor Zuiderdiep

De polder Roxenisse is een goed alternatief voor de ontwikkeling van natte natuur op Goeree Overflakkee.

Dat zeggen organisaties uit het gebied zelf, die zo goede landbouwgrond in het oostelijk deel van de Zuiderdieppolders willen sparen. De provincie heeft toegezegd het alternatief te bekijken. "Ik ben blij dat de streek constructief meedenkt en met ideeën komt voor een oplossing", zegt gedeputeerde Joop Evertse.

Op Goeree Overflakkee moet 400 hectare natte natuur worden aangelegd. Tot nu toe had de provincie hiervoor de gehele Zuiderdieppolders op het oog. Maar dat leidde tot zware protesten, omdat daarmee goede landbouwgrond wordt opgegeven.Het alternatieve plan kan rekenen op meer draagvlak in het gebied. In deze variant wordt het westelijk deel van de Zuiderdieppolders zoute getijdennatuur. Het oostelijk deel zou dan voor de landbouw behouden blijven. De provincie laat de technische en politieke haalbaarheid van het alternatief nu onderzoeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.