Home

Achtergrond 159 x bekeken

Profruco krijgt in Nederland nog geen voet aan de grond

De Belgische veiling Profruco slaagt er niet in veel telers in Nederland aan zich te binden. Dat zegt directeur Koen Torfs aan het Belgisch persagentschap Vilt.

Profruco telt tien Nederlandse telers. "We moeten toegeven dat penetratie in noordelijke richting moeilijker verloopt dan verwacht. Profruco heeft het nadeel een coöperatie te zijn en Belgisch, dat zijn twee begrippen die Nederlandse fruitboeren angst inboezemen."

Volgens Torfs is het Belgische koopmansimago ten onrechte slecht in Nederland. "Dat we steevast een hogere middenprijs uitbetalen dan de Nederlandse concurrenten is blijkbaar van geen tel. Dat is jammer, maar we geven nog niet op." Profruco telt 152 leden met in totaal 33 miljoen kilo productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.