Home

Achtergrond 195 x bekeken

Productschap steekt ruim twee ton in graanonderzoek

Het Productschap Akkerbouw steekt volgend jaar 210.585 euro in onderzoek naar granen.

Daarvan is bijna 150.000 euro bestemd voor teeltonderzoek. De rest wordt besteed aan onderzoek naar bakkwaliteit en andere toepassingen van graan.

Het productschap investeert volgend jaar 36.500 euro in nieuwe onderzoeksprojecten. Er komt een onderzoek naar de bestrijding van duist in graan. Het productschap wil ook meer weten over de werking van digestaat uit vergisters en andere bewerkte of verwerkte meststoffen in wintertarwe. En er wordt geld gestoken in meer voorlichting over groeiregulatie in gerst en de bestrijding van septoria in wintertarwe.

Een aantal onderzoeksprojecten wordt door het productschap voortgezet. Voor onderzoek naar de geschiktheid van wintertarwe als energiegewas trekt het PA volgend jaar 23.728 euro uit, bijna 7.000 euro minder dan dit jaar. Het onderzoek naar aarfusarium in wintertarwe gaat terug van 25.575 euro dit jaar naar 10.000 euro volgend jaar. Het onderzoek naar de verbetering van strovertering krijgt volgend jaar met ruim 15.000 euro iets meer geld dan dit jaar. Het onderzoek naar de beheersing van fusarium wordt ook voortgezet met een budget van 36.700 euro.

Verder steekt het productschap volgend jaar 29.000 euro in onderzoek naar bakkwaliteit. Daarnaast wordt 32.000 euro uitgetrokken om te onderzoeken of bepaalde tarwerassen ook geschikt zijn voor toepassingen in volkorenproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.