Home

Achtergrond 241 x bekeken 9 reacties

Partij voor de Dieren nog steeds ”onmisbaar”

De Partij voor de Dieren (PvdD) ziet zichzelf als de haas in een marathon, maar is nog lang niet van plan om uit de race te stappen.

Dat zei partijleider Marianne Thieme woensdag bij de presentatie van het tweede parlementaire jaarverslag van de PvdD.
”We werpen stenen voor ons uit en daarmee maken wij een pad voor de andere partijen,” filosofeerde Kamerlid Esther Ouwehand over de koers van haar PvdD.

”Hoongelach” valt de PvdD vaak ten deel. Een motie over viskommen wordt vaak aangegrepen om te beweren dat deze partij overbodig zou zijn. Maar de PvdD wil zich niet laten wegzetten als ”mensen die voor elke duif het liefst een truitje zouden willen breien,” zegt Thieme.

De PvdD laat ”zich geen moment” uit het veld slaan door de ”pavlovreactie om ons belachelijk te maken”. ”Wij zijn de snelst groeiende partij in ledental en we halen successen binnen zoals het verbod op het couperen van paardenstaarten,” zegt Thieme.

Uit het jaarverslag blijkt dat de teller van Kamervragen van de PvdD vorige maand op 240 stond. ”De twee ambtenaren van LNV die fulltime bezig zouden zijn met het beantwoorden van onze vragen doen héél nuttig werk. Nuttiger dan het werk van hun vele collega’s die afstevenen op een nog grootschaliger veehouderij,” vindt de partijleider van de PvdD.

CDA-minister Gerda Verburg (LNV) promoot volgens haar met ”oogkleppen en oordoppen” de bio-industrie. De PvdD noemt vlees het ”meest vervuilende deel” van het voedselpakket.
Thieme mikt met haar ”getuigenispartij” op succes op lange termijn. Zij trekt de vergelijking met bewegingen die opkwamen voor de rechten van de vrouw, streden tegen misbruik van alcohol of tegen vivisectie, om daarna van het politieke toneel te verdwijnen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  math

  als de pvdD het haasje is laten de jagers maar komen opgeruimd staat netjes
  wer wat amtenaren minder

 • no-profile-image

  Harm

  Persoonlijk hoop ik op een stuk of 10 zetels voor marianne.
  Zo verdeel je de linkerzijde wat beter.
  Zolang ze zich met dieren bezighouden kunnen ze geen kwaad uitrichten.
  De veehouderij overleeft alles. Alleen zullen net als in andere sectoren enkelen moeten stoppen (5 per dag geloof ik). Er komen alleen maar meer kippen varkens en koeien, daar zal de pvdd geen verandering in brengen.

 • no-profile-image

  hertog jan

  heej die jeroen. Fiscale vluchteling. jij bent al met je subsidie geld naar het buitenland gevlucht. Bemoei je niet meer met de nederlandse politiek. schrijf hetzelfde over de politiek in het kand waar je nu zit te profiteren. Dat durf je niet, je vliegt zo achter de tralies. Marianne thieme gaat gewoon door en dat worden zeker een zetel of vijf.

 • no-profile-image

  boer

  Klopt als je van 1 lid naar 2 leden gaat heb je een uitbreiding van 100% en dat haalt geen enkele andere politieke partij !!

 • no-profile-image

  koetje

  foutje,moet zijn PvdD

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Een interview van Thieme, hoezo geen gek?
  En lees het eens goed vriendjes en vriedinnetjes van deze Partij!

  Nu Marianne Thieme Al Gore van de eerste plaats dreigt te duwen met haar nieuwe film over koeien “Meat the Truth” (nu al vertaald door : "Ontmoet de Trut") , slaagde maatschappijkritisch journalist D. Fender er in haar te ontmoeten voor een indringend interview, waar de werkelijke waarheid op tafel kwam. Het interview kan schokkende beelden oproepen.


  DF: Marianne, laat ik je eerst proficiat wensen met de wijze, waarop je telkens weer de pers weet te halen. Ik sta er versteld van.

  MT: (lacht) Ja… dat is gewoon de gedegen PR-aanpak van ons wetenschappelijk instituut van onze partij. Sinds Volkert onze PR-adviseur geworden is, vergeet niet dat hij in Wageningen studeerde, gaat dat prima !

  DF: (schrikt) ben je niet bang dat dat kritiek gaat oproepen ? Volkert ?

  MT: Ik denk het niet… We mikken daarbij vooral op de CDA-leden die twijfelen, en voor wie ‘vergeving’ een basis vormt voor hun 'christen-zijn'. Zeker Volkert heeft recht op vergeving, want uiteindelijk was zijn middel wel fout, maar zijn doel niet.

  DF: .. en nu de koeien dus…

  MT. Ja, eerst de varkens, en de kippen nu de koeien…

  DF: blijft er nog vlees over ?

  MT: ‘koeien’ is het moeilijkst, als we daar in slagen, dan vormen ‘schapen’ geen probleem meer, en dan zijn we weer een stap dichter bij mijn ideaal.

  DF: je ideaal ?

  MT: Ik heb twee idealen. Het eerste is voor mij als zevendedagsadventiste natuurlijk het Rijk Gods op aarde. Dat Rijk komt absoluut zeker binnen nu en tien jaar. Dat is een onderdeel van mijn geloof. Ik weet gewoon, dat het duizendjarig rijk van de duivel afloopt… In het Rijk Gods op aarde, zal het lam naast de leeuw liggen. dat zegt uit vegetarisch oogpunt bekeken genoeg.. het tweede ideaal is, dat ik van de Here de weg mag voorbereiden door zoveel mogelijk mensen voor mijn geloof.. eh.. he.. visie te winnen !

  DF: En wat gebeurt er met de mensen die niet vegetarisch zijn en ‘niet in de Heer’ volgens jou binnenkort als het Rijk Gods op aarde wordt gevestigd ?

  MT: eh… dat kun je lezen in de bijbel.. zelfs in de koran… God zal bijna de gehele wereldbevolking vernietigen..

  DF: bijna de gehele wereldbevolking ? kinderen, moeders… ouderen…

  MT: daar hoef je niet zo dramatisch over te doen ! zelfs de gemiddelde CDA-er gelooft in een hemel die alleen voor de volgers van de Heer is !

  DF:… maar voor de dieren zal er wel plaats zijn ?

  MT: dieren zijn ook schepsels met angst, pijn en vreugde.. ze zijn alleen niet naar Gods evenbeeld geschapen en daarom onschuldig ! Voor hen is er plaats in het Rijk van God op aarde…

  DF: … dus jij gelooft echt dat binnenkort.. zeg maar.. eh jij gaat dat meemaken .. dat jouw Heer een enorme slachting onder de mensheid gaat aanrichten, maar de dieren spaart ?

  MT: je zegt het plastisch, maar wij als zevendedagsadventisten geloven dat niet alleen, maar wij weten dat ook ! je hoeft dat niet te noteren, want veel mensen zullen boos op me worden, maar God heeft zeehonden, koeien, honden, katten … noem maar op…. veel meer lief dan mensen die zich van hem afkeren… hij zal hen vernietigen, doden, verbranden en ‘er zal geween zijn en geknars van tanden’….

  DF: meen je dat nou, Marianne ?

  MT: God zal met vreugde en onder trompetgeschal van zijn heirscharen het grootste deel van de mensen inclusief hun jongen.. eh.. hun kinderen vernietigen… en de aarde zal vrij van leed zijn… en de aarde zal vrij van CO2 zijn.. en van kernenergie … en van kolen…. want de Heer zal voldoende warmte uitstralen … en er zal geen geween meer zijn van biggetjes die onverdoofd worden besneden….

  DF: stop ! je bent gek !

  MT: … eh Fender !

  DF: Ja ?

  MT: wees het in één zaak eens met mij… deze wereld is toch gek ? hoe zou het anders mogelijk zijn dat ik als volksvertegenwoordigster in de Kamer zit ? Is dat geen bewijs ?

  DF: … ja… als je het zo ziet. maar ik ben wel geschokt door het feit dat jij een big op een hoger plan zet dan een mens.

  MT: Niet ik, Fender… de Here heeft een big meer lief dan een ongelovige !

 • no-profile-image

  W Geverink

  Hector . Ik denk dat de PvdD veel meer zetels krijgt . Ik denk dat Nederland helemaal klaar is voor(met) de eh..... Viskom politiek ...

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Niemand is onmisbaar, zielig dat je dat van jezelf denkt. Zieke geest.

 • no-profile-image

  koetje

  Kennelijk zijn er een heleboel Nederlanders die op vele gebieden helemaal niets meer hebben te klagen en stemmen ze maar op de pvdp, iets anders dan dierwelzijn hebben ze toch niet te bieden.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.