Home

Achtergrond 162 x bekeken

Overheid lanceert advertentiecampagne via Google

Premier Jan Peter Balkenende heeft woensdag de aftrap gegeven voor een online advertentiecampagne van overheidssite regering.nl.

Dat gebeurde tijdens een bezoek aan het Groningse bedrijf Winparts, dat auto-onderdelen verkoopt via internet.

De overheid is een overeenkomst aangegaan met internetbedrijf Google om de aandacht te vestigen op regering.nl. Voortaan krijgen gebruikers van Google die zoeken op termen als 'kredietcrisis', 'regering' of 'minister' rechts in beeld een advertentie te zien van de site regering.nl.

Balkenende bezocht dinsdag en woensdag ondernemers in de provincie Groningen om te praten over de ontwikkelingen ten gevolge van de kredietcrisis. Woensdag stond in het teken van de mogelijkheden die internet biedt voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

De premier ging hiervoor in gesprek met onder meer Winparts en Google. Winparts maakt al tien jaar gebruik van internet om zaken te doen. Het bedrijf gebruikt, net als de overheid, de advertentiemogelijkheden op Google.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.