Home

Achtergrond 178 x bekeken

Oudste ijsbeer ter wereld dood na euthanasie

De 42-jarige Debby, de oudste ijsbeer ter wereld, is maandag overleden in de dierentuin van Winnipeg in West-Canada.

Dat heeft de dierentuin bekendgemaakt. Debby kampte al maanden met gezondheidproblemen. Maandag werd besloten euthanasie te plegen, omdat meerdere organen van de 300 kilo wegende beer niet meer werkten.

Debby kwam als jonkie in 1967 in Winnipeg terecht. Met ijsbeer Skipper kreeg ze zes afstammelingen. Skipper overleed in 1999 op 34-jarige leeftijd. In het wild worden ijsberen niet veel ouder dan twintig jaar en in de dierentuin is dertig jaar al zeldzaam.

Dit jaar werd Debby officieel opgenomen in het Guinness Book of World Records als oudste ijsbeer ter wereld. Mogelijk is ze zelfs de oudste van alle beren ooit. "Als geweldige ambassadeur van haar soort, is het symbolisch dat ze 2008 gehaald heeft, het Internationale Jaar van de Ijsbeer'', aldus de dierentuin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.