Home

Achtergrond 173 x bekeken

Ook dreig-dvd verstuurd aan Netwerk

Net als de Vlaamse omroepen VRT en VTM heeft het actualiteitenprogramma Netwerk een dreig-dvd ontvangen.

Op de redactie in Hilversum kwam de dvd, waarop drie gemaskerde en gewapende mannen bedreigingen uiten richting België, binnen met als afzender Al-Jazeera in Brussel.

Het adres dat bij de afzender op de enveloppe staat vermeld is volgens Netwerk niet het adres van deze Arabische nieuwszender. Tegen Belgische media verklaarde Al-Jazeera niet verantwoordelijk te zijn voor het versturen van de videoboodschap.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is ingelicht over de dvd die Netwerk ontving. Volgens een woordvoerder van de NCTb vormt de inhoud van de dvd vooralsnog geen dreiging tegen Nederland. Daarom is het niet nodig extra veiligheidsmaatregelen te nemen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De NCTb onderhoudt contact met de Belgische autoriteiten, aldus de zegsman. Ook het Belgische Crisiscentrum is op de hoogte.

Netwerk liet weten dat het nog niet duidelijk is of het om een grap gaat of dat de bedreigingen serieus moeten worden genomen. In de videoboodschap van vier minuten bedreigen drie gemaskerde mannen de Belgen vanwege hun aanwezigheid in Afghanistan. Er is muziek te horen en Nederlandse ondertiteling maakt duidelijk wat de boodschap is: "Jullie land zal daarom vertoeven in chaos, bloedvergieten en gruwelijke aanslagen die op elk moment, op elke plaats kunnen plaatsvinden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.