Home

Achtergrond 206 x bekeken 1 reactie

'Ontwikkeling luchtwasser pluimveehouderij topprioriteit'

Gecombineerde luchtwassers voor de pluimveehouderij moeten er zo snel mogelijk komen.

Dat schrijft minister Jacqueline Cramer (Vrom) in een brief aan de Kamer over de voortgang van het Programma luchtwassers.

De luchtwassystemen moeten er vóór 1 juni 2009 zijn. Dan wordt voor de derde keer een subsidieregeling voor luchtwassers opengesteld, dit keer speciaal gericht op de pluimveehouderij. Die vormt de grootste bron van fijnstof in de landbouw. In totaal is 10 miljoen euro subsidie beschikbaar.

De gecombineerde luchtwassers moeten de uitstoot van fijnstof, ammoniak en stank uit de intensieve veehouderij zoveel mogelijk terugdringen. Voor de varkenshouderij zijn inmiddels enkele luchtwassystemen beschikbaar.

Voor de pluimveehouderij is dat nog niet het geval. Groot probleem is volgens Cramer dat het vele stof dat pluimvee produceert de luchtwassers verstopt. Het beschikbaar krijgen van gecombineerde luchtwassers voor de pluimveehouderij heeft “absolute prioriteit”, aldus de minister.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Met de kop boven dit artikel bedoelt Cramer:KOSTPRIJSVERHOGING OM SECTOR DE NEK OM TE DRAAIEN HEEFT HOE DAN OOK TOPPRIORITEIT!!! HOE DAT MAAKT NIET UIT!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.