Home

Achtergrond 165 x bekeken

Noorden gaat strijd aan met vrouwenhandelaren

Groningen en Friesland gaan gezamenlijk de strijd aan met Bulgaarse vrouwenhandelaren die uit Bulgarije afkomstige prostituees uitbuiten en misleiden.

Volgens officier van justitie Oebele Brouwer gaat het om een proefproject van twee jaar waarvoor vanuit Den Haag twee ton beschikbaar is gesteld.

Volgens Brouwer is van zeker 150 Bulgaarse vrouwen bekend dat zij afgelopen twee jaar in het noorden als prostituee werkzaam waren. Brouwer: ,,De vrouwen, sommige zelfs afgestudeerd als arts, verpleegkundige of lerares, wordt voorgehouden dat ze hier in Nederland als prostituee grote sommen geld kunnen verdienen, waarmee ze hun gezin in Bulgarije kunnen onderhouden. In de praktijk moeten ze een groot deel, soms tot driekwart, afstaan aan Bulgaarse criminelen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.