Home

Achtergrond 123 x bekeken

Nederlander vreest recessie meer dan terreur

Nederlanders maken zich momenteel meer zorgen over de sterk afkoelende economie dan over het risico van een terreuraanslag.

Het gevoel van veiligheid is toegenomen. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek naar de angst voor terrorisme in Nederland, dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding vandaag heeft gepubliceerd.

Nederlanders zijn steeds minder bang voor een mogelijke aanslag. Dat komt doordat er geen concrete dreiging bestaat. Momenteel vreest 13 procent van de Nederlanders een terreuraanslag. Het overgrote deel (85 procent) kent die vrees niet.

Steeds minder mensen maken zich zorgen over radicalisering (daling van 21 naar 8 procent). Het gevoel overheerst dat een terroristische dreiging vooral wordt gevoed vanuit het buitenland. Velen denken dat radicalisering niet alleen onder islamitische groepen voorkomt.
Nederlanders hebben volgens de onderzoekers steeds meer vertrouwen in de overheid als beschermer tegen terrorisme. Ze hebben redelijk vertrouwen (49 procent) in overheidsinformatie hierover.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.