Home

Achtergrond 399 x bekeken 10 reacties

NZO niet gelukkig met quotumbesluit

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) is niet gelukkig met de manier waarop het melkquotum wordt afgeschaft.

”Vijf keer 1 procent is te weinig om te komen tot een zachte landing”, vertelt een woordvoerder van de NZO. Wel is de organisatie tevreden over het feit dat de raad nogmaals heeft bekrachtigd dat het melkquotum in 2015 definitief wordt afgeschaft.
”Minimaal zes keer 2 procent zou nodig zijn om tot een zachte landing te komen”, aldus de woordvoerder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Wat een gejammer allemaal op die sites. De koeienboeren willen toch allemaal ineens de ondernemer uit gaan hangen met hun grote stallen die ze ineens allemaal bouwen? Laat maar eens zien dat je dat kunt en klaag niet zo. Als wij varkenshouders zo gejammerd hadden was er helemaal niemand meer over.

 • no-profile-image

  paul

  Hoe groter het aanbod, hoe lager de prijs, dus eigenlijk moeten er helemaal geen quotumverruimingen komen !

 • no-profile-image

  Stadsboer

  Tot dusver alleen maar reacties van uitdrijvende boeren die hun melkquotum willen verzilveren. Het zal duidelijk zijn dat je met het verzilveren van melkquotum haast moet maken. Een goede actie die quotumverruiming. Er komt echt niet meer melk door de quotumverruiming, wel minder bedrijven. Deze schaalvergroting geeft kostprijsverlaging (denk alleen al eens aan de quotumkosten!). Sterke bedrijven die produceren voor de (wereld-) markt zullen overblijven. Wil je daar niet in mee? Dan heb je nu nog de kans om je quotum te verzilveren!

 • no-profile-image

  boer

  Stadsboer,al je kosten gaan in de toekomst omhoog.Binnen afzienbare tijd zal de melkveehouderij ook gedwongen worden om luchtwassers te installeren.Dit gaat niet over concureren op de wereldmarkt.Jullie kostprijs is onder de meest gunstige omstandigheden nog veel te hoog om daar te kunnen concureren.Jullie hebben daar dus niks te zoeken.Dit gaat er om om het de boeren onmogelijk te maken om de zaak draaiende te houden.Het wordt een smerige afvalrace waardoor een hele zooi bedrijven zullen moeten stoppen.Ook jij zult niet de centen hebben om grond over te nemen van de uitvallers omdat er gewoon niet genoeg melkgeld binnenkomt om voor dat soort dingen wat opzij te zetten.De overheid kan nu veel doelstellingen op een hele goedkope manier verwezelijken.Meer ruimte voor natuur,industrie en woningbouw en allemaal ruim binnen het budget.Ik heb geen idee wat jij daar zo leuk of goed aan vindt.Het is koude sanering in een jasje.Voor veel veehouders wordt een nachtmerrie werkelijkheid.

 • no-profile-image

  Frank

  Er zijn maar 2 organisatie's die pleiten voor GEEN quotum verruiming en dat is NMV en DDB. Al die andere organisatie's zijn voor. LTO, NZO zijn altijd al voor afschaffing geweest. NZO, die bestaat uit verwerkende industrie en LTO hebben andere belangen dan melkveehouders n.l. de groei van hun omzet. Voor LTO zou het belang moeten zijn een goed inkomen voor melkveehouders. Toch denken zij hier anders over. LTO wil meer produceren tegen een fors lagere prijs om zo markten terug te winnen net zoals LNV en NZO. Onbegrijpelijk!!! LTO had dan eerst maar eens moeten zorgen dat er hier in dit land de omstandigheden van dien aard waren dat er ook volop en tegen een lage kostprijs geproduceerd kon worden. Zolang dit niet is zal de melkveehouder dit verliezen. Daarbij is te verwachten dat de maatschappelijke houding tegenover de melkveehouderij wel eens fors negatiever zou worden. Bij een schaarste aan landbouwproducten zal de maatschappelijke houding veel positiever zijn dan bij een overschot. Mensen , zijn jullie het niet eens met de gedachte van LTO, word dan lid van NMV en DDB.

 • no-profile-image

  stront

  Niks nie gelukkig nie , eNzo, gewóó'n deurmellukke en dan op uwe bakkes valle,, dè is pas hard laaande.

 • no-profile-image

  gert

  met deze prijzen en de groeiende voorraden heeft het op dit moment weinig zin om het quotum te verruimen,nog meer voorraden en nog lagere prijzen,willen we dat?

 • no-profile-image

  dirk

  Laat de nzo maar zorgen voor een goede afzet en een beste melkprijs daar zijn ze voor Met uitbreiding heeft de nzo eigenlijk niets te maken want ze halen toch overal de melk weg Ja uitbreiding betekend voor de melkveehouders lage inkoopprijzen voor de zuivelverwerkers want dan word er gewezen dit is de markt terwijl ze zelf niet weten wat dat betekend voor de melkveehouders

 • no-profile-image

  Nuchtere boer

  Meer melk per bedrijf is noodzakelijk om een lage kostprijs te raliseren. Maar niet meer melk op de markt, dit veroorzaakt een hogere kostprijs en een lagere opbrengstprijs. Zolang de opbrengst van melk niet de kostprijs haalt moet men het Europese melkquotum niet verruimen!! Waar zijn ze toch mee bezig? In de industrie vraagt men om arbeidstijdverkorting omdat er minder vraag naar de producten is. Daar kan het wel, waarom bij de land en tuinbouw niet? Zijn ze helemaal gek of begrijp ik het niet meer!!

 • no-profile-image

  Boerin

  Jan, Brabant, bij ons zijn in een straal van ongeveer 10 kilometer nog maar 2 varkensboeren over, de rest heeft niet geprotesteerd en hebben zich door Den Haag de deur op slot laten doen. Melkveehouders doen dan in elk geval nog wat om hun sector te behouden, en als jij zonodig gefrustreerd moet reageren, doe dat dan bij de forum van de varkenshouderij, en als je mee wilt praten over melkveehouderij, doe het dan met goede argumenten.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.