Home

Achtergrond 245 x bekeken 14 reacties

NMV naar Brussel om te klagen

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) gaat bij de Europese Commissie klagen over de wijze waarop Nederland met de aanwijzing en bescherming van Natura 2000 gebieden omgaat.

Dit zei voorzitter Peter ten Hoeve op een bijeenkomst in het Brabantse Asten. Het blijft niet bij klagen alleen. De organisatie begint ook principiële juridische procedures, omdat Nederland volgens de NMV veel strengere beschermingsmaatregelen neemt dan andere lidstaten. Dit beperkt de concurrentie in ernstige mate, stelt ze.

Dat is vooral omdat 70 procent van de Nederlandse Natura 2000-eisen overbodig zou zijn. Met 30 procent van de huidige eisen kan worden volstaan, aldus Inca Consult.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Waarschijnlijk gaat de NMV dit een heel eind winnen, en gaat de LTO met de eer strijken! Dus bij deze hartelijk gefeliciteerd met de overwinning Siemjan!

 • no-profile-image

  tonny

  heeft niks met klagen te maken maar met opkomen voor de boeren .maar bij het agrarisch dagblad en de boerderij wordt dit altijd belicht vanuit het Lto standpunt. Ten tijde van de DDB acties gebeurde immers hetzelfde. Onafhankelijk noemen ze zich

 • no-profile-image

  Els

  Gelukkig weet de NMV dat Natura 2000 uitgevoerd wordt door de Natuurbeschermingswet. Zij heeft al diverse malen gepleit voor aanpassing van deze wet. Want door de NBw voert NL Natura 2000 veel stricter uit dan dat de EU voorstelt. Bedrijven met piekbelastingen (dicht bij Natura 2000 gebieden) zullen gewoon geen NBwet verg. meer krijgen, zo is gisteren in Z-O Brabant gebleken. Of, en dat is nog gevaarlijker ze krijgen voor 5 jaar een vergunning en daarna niet meer. Voordeel (?!)dan is dat veehouders NIET MEER SCHADELOOS GESTELD HOEVEN WORDEN. WANT DAN WAS JE OP DE HOOGTE , ZO OORDEELT DE PROVINCIE.......TJA ALS DE OVERHEID HET ZO GAAT DOEN IS HET GAUW GEBEURD MET DE SECTOR........dUS ZLTO/LLTB WAAR ZIJN JULLIE NOU?????????????

 • no-profile-image

  gerrit

  dit artikel klinkt niet erg objectief, nmv gaat klagen. Agd, graag iets objectiever al ziet u nmv misschien als een club die niet meetelt. Zij strijden wel voor hun zaak!

 • no-profile-image

  Janneke

  Ik ben het helemaal met de vorige schrijver eens. Want als er veel reacties tégen LTO- beleid zijn, verdwijnt dat nieuws éérder van de pagina. En de berichten van NVV, NPV en NMV worden verdraaid.
  Het is triest te noemen dat zelfs persvrijheid verdwijnt door LTO toedoen. Hoeveel zouden ze daarvoor betalen?
  Nou ja , met de ondertekening van de "Intentieverklaring Natura 2000" krijgen ze van het ministerie natuurlijk weer genoeg geld toegestopt in de vorm van subsidies enz.
  Gelukkig wordt de tegenlobby steeds sterker!

 • no-profile-image

  dirk

  Goed dat de nmv dit in brussel aankaard Dat u krant hiermee komt noem ik opmerkelijk gezien u berichtgeving jegens de nmv Het blijkt dat deze club veel meer voor de boeren doet dan lto Dit is een feit waar je niet om heen kan zoals lto doet klakkeloos akkoord gaan en de boeren met de problemen opzadelen N M V ga gewoon door en voer je eigen boeren koers

 • no-profile-image

  ongelukkig LTO lid

  Tja wel een rare kop boven dat stukje, de NMV gaat weer eens klagen. Gelukkig doet de NMV dat nog , voor mijn gevoel is de LTO helemaal lamgeslagen en loopt blind achter alle overheidsbeleid aan.

 • no-profile-image

  edward

  Het is inmiddels algemeen bekend dat NL soorten en habitats heeft toegvoegd en daarmee Natura 2000 eigenhandig verzwaard heeft. In de Wieden/Weerribben heeft een veehouder/vertegenwoordiger hierover een spreekverbod opgelegd gekregen en ook in de Peel gebeuren soortgelijke dingen, omdat de NMV aan de kaak stelt dat 'bestaand gebruik' niet gemeld is. Het standpunt dat 'bestaand gebruik' als vergunningsvrij beschreven moet worden in de beheerplannen is de enigste juiste oplossing om de schade te beperken. Want inderdaad, als je door de lakse houding van ZLTO/ LLTB je bedrijf kunt sluiten, krijg je door de tijdelijke NBwetten hiervoor niet eens meer een schadeloosstelling.
  EENS KIJKEN HOE SNEL DIT BERICHT GEWIST WORDT VAN DE SITE, DAN WETEN WE METEEN OF LTO DE GROOTSTE VINGER IN DE PAP HEEFT!

 • no-profile-image

  Wim Brus

  Niet Natura 2000 is in Nederland de grootste boosdoener maar onze eigen Natuur Beschermingswet (NB-wet). Deze is al aangenomen in 1998 onder paars en dient op korte termijn gewijzigd te worden. Maar dit vergeet de NMV waarschijnlijk daar ze toen nog niet bestond en ze niet de moeite hebben genomen om even terug te kijken.
  Anderzijds is het onder de aandacht brengen bij de EC niet slecht, alleen zullen we er niet veel verder mee komen!

 • no-profile-image

  gert

  oud minister van landbouw Veerman heeft Natura 2000 op verkeerde wijze aangeleverd in Brussel,nu zitten de boeren met de gebakken peren,hij is nu voorzitter van natuurmonumenten

 • no-profile-image

  Jan

  Ja, als dat waar is wat van de Ven hieronder schrijft DAN IS DE BEER LOS!!! Onze huid wordt dus levend verkocht door LTO!!!!
  Ik wist wel van het feit dat het ministerie ''bestaand gebruik'' niet is aangemeld in Brussel. Daardoor zullen bedrijven straks geen NBwet vergunning meer krijgen. En als ik de situatie in Brabant begrijp (zie reactie Els, 8 nov, 13.45 u) dan krijgen boeren ook geen schadevergoeding meer als ze dus hun bedrijf niet meer kunnen uitvoeren.
  WAT KAN CDA NOG VOOR ONS BETEKENEN?

 • no-profile-image

  goede boer

  Als ik zo de reacties van de reageerders op dit artikel lees, komt bij mij naar boven dat de journalistieke kwaliteiten van deze reageerders beduidend hoger liggen dan die van de journalisten van ons aller vakpers AGD en BOERDERIJ.
  En als je regelmatig de websites van onze vakpers bezoekt en de artikelen die er op verschijnen gaat vergelijken met de reacties die daarop geplaatst worden, dan kan de conclusie getrokken worden dat de journalistieke kwaliteiten van de doorsnee Nederlandse boer wel eens hoger ligt dan die van de redacties van onze "onafhankelijke" vakpers.
  Misschien wordt het wel eens tijd om bij de kantoren van onze vakpers eens een paar dagen actie te voeren om het kennisniveau van de redactieleden wat op te vijzelen.

 • no-profile-image

  Dierhouder

  Goed zo NMV, nu de NVV en de NVP nog aansluiten. Dan staat LTO voor schut als ze niks doen aan deze vuile praktijkjes. Ze zitten zeker al weer te ondehandelen met ......! Laat ze eerst goed uitzoeken wat er niet klopt en dan met volle geweld er tegen aan. Tijd van slijmen en mooi weer spelen is voorbij. Laaat je waar gezicht zien!

 • no-profile-image

  van de Ven

  Het ministerie van LNV heeft veel soorten na de aanmelding in Brussel toegevoegd in de aanwijzingsbesluiten. Dit is niet toegestaan, dus terecht dat NMV daar tegen op staat. Helaas hebben LLTB/ZLTO een intentieverklaring ondertekend, waarin ze zeggen wel uit te gaan van de verzwaring in de aanwijzingsbesluiten.
  Hoe gaat ZLTO/ LLTB dit uitleggen aan haar leden?????????????????????????

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.