Home

Achtergrond 188 x bekeken 1 reactie

Motie van wantrouwen "had geen zin"

"Een motie van wantrouwen had geen zin want die zouden regeringspartijen PvdA en ChristenUnie toch niet steunen."

Aldus verklaarde SP-er Hugo Polderman het uitblijven van een motie van wantrouwen tegen minister Verburg of het kabinet omdat ze weigeren een verleden week aangenomen motie uit te voeren en in Brussel tegen een nieuwe transgene sojasoort te stemmen.

Polderman eiste in het debat vanmiddag alsnog uitvoering daarvan. PvdA en ChristenUnie volgden hem daarin niet, hoewel ze verleden week wel voor de motie stemden die het kabinet zijn teruggekeerd. Polderman trok daaruit de conclusie dat een eventuele motie van wantrouwen geen meerderheid zou krijgen. "De beide regeringspartijen zijn weer terug in het hok."

Wel diende Polderman een motie in die de mening uitspreekt dat Kameruitspraken over de stellingname van de regering in Europa dienen te worden uitgevoerd. Volgens Kamerlid Van der Vlies (SGP) "een uitspraak waar niet één Kamerlid tegen kan zijn." Toch onraadde minister Verburg aanneming van de motie omdat deze stellig zou zijn.

Lees ook: Kamer accepteert Verburgs stem voor toelating gensoja

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lies

    Met kromme tenen en vol afschuw heb ik het "debat" gevolgd. Wat een min gedrag van de PvdA en CU. De beide ministers waren sterk in het omzeilen van de kern van de vragen. Ze beriepen zich op de dubbele check (o.a. de COGEM). Nu is de COGEM net zo omstreden als de ESFA. Luguber gewoon dat zo met de gezondheid van de burgers wordt gesold. Dat deze zo in gevaar wordt gebracht. Het is juist dat in feite twee moties werden afgewezen. Durft de minister van Milieu nu nog aan de burgers te vragen zich in te spannen voor een beter klimaat etc.. Ik kan er alleen maar smalend om lachen. Ze zijn volkomen ongeloofwaardig. Het was een zeer zwarte dag vandaag. Het laatste sprankje hoop op nog een restje democratie ging in rook op. Huilend heb ik de dag verder doorgebracht. Ik ervaar het als een terroristische aanslag, want een aanslag op ons aller gezondheid. Er zullen vast andere termen voor zijn. Helaas, ik sta meer aan de grond genageld dan tijdens de beruchte 11e. Ik had dit niet verwacht en hoop dat ik dit slechts gedroomd heb en nog wakker wordt uit een gruwelijke nachtmerrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.