Home

Achtergrond 294 x bekeken

Mogelijk oudste boerderij van Overijssel ontdekt

Bij het bouwrijp maken van een bedrijventerrein bij Hengelo hebben archeologen restanten van mogelijk de oudste boerderij van Overijssel gevonden.

De sporen van de funderingspalen en het aardewerk dateren van 2600 tot 2000 v. Chr. Dat meldden vandaag ter plekke actieve archeologen voor RTV Oost.

Er zijn alleen grondverkleuringen en stukjes vuursteen en aardewerk gevonden. In de grondverkleuringen hebben vroeger de palen van de boerderij gestaan. Aan de hand van de plattegrond en aardewerk stelden de archeologen het tijdsbeeld vast. "Het is een bijzondere vondst voor de regio'', aldus de archeologen. Of het daadwerkelijk om de oudste boerderij van Overijssel gaat, moet nog blijken uit vervolgonderzoek. Het graafwerk duurt nog een week.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.