Home

Achtergrond 158 x bekeken

Mist hindert verkeer

Het vliegverkeer op Schiphol kampt dinsdag als gevolg van mist met enstige vertragingen.

Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven meegedeeld. Ook het verkeer op de weg heeft last van de mist. Per uur kunnen op Schiphol in de ochtenduren niet meer dan zeventien vlegtuigen landen, normaal zijn dat er zestig. Door het slechte zicht is niet meer dan een landingsbaan beschikbaar. Door vertraging bij de binnenkomende vluchten, vertrekken ook veel vliegtuigen later dan voorzien. De vertraging zal tot de middag duren.

De woordvoerder spreekt van aanzienlijke vertragingen. Reizigers wordt aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Ook de luchthavens in Rotterdam, Brussel en Parijs hebben last van vertragingen.

De ochtendspits is drukker dan normaal. Rond negen uur stond er 390 kilometer file, 100 kilometer meer dan normaal. Vooral rond Rotterdam zijn er problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.