Home

Achtergrond 156 x bekeken

Ministeries handelen bezwaarschriften laat af

De ministeries handelen brieven en e-mails van burgers lang niet altijd op tijd af.

Vooral de behandeling van bezwaarschriften is over de gehele linie een knelpunt. Soms neemt een ministerie daarvoor meer dan een jaar de tijd, hoewel de termijn voor een reactie op zes tot tien weken staat.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, dinsdag heeft overhandigd aan staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ombudsman constateert dat het kabinet zijn belofte dat de behandeling van burgerbrieven in 2008 op peil zou zijn, niet heeft waargemaakt.

Juist de tijdige afhandeling van bezwaarschriften is volgens hem belangrijk, omdat die het meest verbonden is met het gevoel van rechtszekerheid van de burger.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.