Home

Achtergrond 288 x bekeken 1 reactie

Melamine in Frans veevoer uit China

In Frankrijk is melamine ontdekt in een grote partij uit China afkomstige sojakoek bestemd voor biologisch kippenvoer.

Van de ruim 1.200 ton was inmiddels al 300 ton verwerkt en afgeleverd aan 127 kippenfokkerijen. Alle resterende partijen zijn inmiddels in beslag genomen.

De vondst is onthuld door het regionale dagblad Ouest-France. Het voer was via de haven van Le Havre ingevoerd door Ancenis, dat behoort tot de grootste Franse boerencoöperatie Terrena. Een deel is daarna geleverd aan een bedrijfsonderdeel in Mervent dat biologisch veevoer produceert.

Volgens een woordvoerder van Terrena is het vlees van de kippen die het voer al gegeten hadden onderzocht en zijn geen sporen van melamine aangetroffen. "De melamine gaat niet in het vlees zitten, maar wordt binnen 24 uur uitgescheiden via de urine", verklaart een toxicoloog in Ouest-France. Terrena heeft de partij laten analyseren na waarschuwingen van de Europese Commissie.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Hoe goed gelovig moet je zijn om te denken dat er biologische grondstoffen uit China kan komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.