Home

Achtergrond 144 x bekeken

Medewerkers buitendienst slecht beschermd

Milieu-inspecteurs, parkeerwachters, rioolwerkers en rattenbestrijders zouden beter moeten worden beschermd tegen toenemende agressie en geweld.

Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van de Arbeidsinspectie. Driekwart van de onderzochte overheidsorganisaties leeft namelijk de Arbowet voor medewerkers in de buitendienst niet goed na. De inspectie controleerde 148 gemeenten, vijf provincies, elf waterschappen en zes diensten van Rijkswaterstaat. 75 procent was een of meer keer in overtreding. Van echte misstanden was geen sprake. Meestal volstond een waarschuwing of een eis.

Het gaat vooral om het ontbreken van maatregelen om agressie en geweld te voorkomen, terwijl de agressie tegen mensen met een publieke taak toeneemt. "Een verontrustende ontwikkeling'', aldus de inspectie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.