Home

Achtergrond 246 x bekeken 4 reacties

Limburg legt geen beperking op aan megastal

De provincie Limburg is niet van plan de regels voor vestiging van grote landbouwbedrijven in landbouwontwikkelingsgebieden aan te passen.

Dat hebben Gedeputeerde Staten laten weten in reactie op een verzoek van de Stichting Behoud de Parel.

In de vergadering van provinciale staten heeft de stichting in septembereen burgerinitiatiefvoorstel aangeboden om het reconstructieplan aan te passen. Volgens het provinciebestuur gaat de vestiging van zogenoemde megastallen gepaard met sanering van verouderde bedrijven op locaties bij natuurgebieden en woonkernen. Dat is precies het doel van het Reconstructieplan,vinden GS.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Heel goed GS !!! Hou je rug recht !! De recontructiewet is immers een democratisch besloten wetgeving en die dient gewoon uit gevoerd te worden.

 • no-profile-image

  Joop

  Ik vind het ook verschrikkelijk gezeur van die bewoners. Een prachtig voorbeeld van alle 'lastige' activiteiten zover mogelijk van jouw woongebied proberen te schuiven. Er wordt voldaan aan alle wettelijke normen voor geurhinder, etc. Hou dan een keer op met klagen. Ik woon in de stad, dan ga ik toch ook niet roepen dat ik niet wil dat er zo veel auto's voor mijn deur rijden en ik soms geen parkeerplaats kan vinden voor de deur.

 • no-profile-image

  Paul

  Was het maar waar dat hiermee voldaan wordt aan de reconstructiedoelen. Er komt een nieuw varkensbedrijf (35.000 varkens) maar het bedrijf in IJsselsteijn (40.000 varkens) wordt niet opgeruimd! En door de vestiging van het NGB in Grubbenvorst kunnen twee kleinere gezinsbedrijven die wél voldoen aan de criteria van de reconstructie waarschijnlijk vanwege de hogere kosten (ze moeten meebetalen voor het realiseren van de infrastructuur die nodig is voor het NGB) tó niet verplaatst worden.
  Of het NGB voldoet aan wettelijke normen moet nog maar blijken uit de jruidische procedures die zullen volgen.

 • no-profile-image

  louis

  Door deze bedrijven gaat de kleine boer eraan. Er is alleen nog maar plaats voor industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.