Home

Achtergrond 224 x bekeken

Licentie Campari in Canada en VS betwist

De voorbeschouwing op de Amerikaanse PMA-beurs bracht een licentieconflict aan de oppervlakte over een Nederlands tomatenras.

Het ras Campari van Enza Zaden uit Enkhuizen is onderdeel van een geschil tussen verschillende Amerikaanse en Canadese producenten. In Nederland is het ras bekend onder de naam Tasty Tom.

Mastronardi Produce uit Ontario maakte bekend een exclusief lange termijn contract te hebben getekend voor de productierechten van het ras voor de Noord-Amerikaanse markt. Andere leveranciers als Eurofresh Farms, en Village Farms zijn echter ook van plan het ras te blijven leveren. De Amerikaanse leverancier van het ras Westgro zegt aan vakblad The Packer beide bedrijven te hebben beleverd met het ras voor het komende teeltseizoen. Mastronardi zegt het exclusieve contract te hebben gesloten met Enza.

Rond het ras vindt al langer getouwtrek plaats. Dat draaide vooral om het merknaam. Mastronardi had Camparia als merknaam laten registreren in Canada, maar Westgro kwam hiertegen in actie, omdat het een rasnaam van Enza Zaden zou zijn.

In 2005 vormden Eurofresh, BC Hot House en Mastronardi de Campari marketing group, maar de leveringsovereenkomst voor Campari liep vorig jaar af.

Of registreer je om te kunnen reageren.