Home

Achtergrond 171 x bekeken

Landbouwgrond verwoest na aardverschuiving

Ten minste twintig mensen zijn vandaag om het leven gekomen toen een dorp in de Zuid-Chinese provincie Yunnan werd bedolven door modder en stenen als gevolg van een aardverschuiving.

Zeker 42 mensen worden nog vermist. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua. Het zuiden van China wordt al enige dagen geteisterd door zware regenval. In de provincie Guangxi heeft dat geleid tot overstromingen. Minstens één persoon kwam daar om het leven, negen mensen worden vermist en tienduizenden bewoners zijn geëvacueerd. Veel landbouwgrond is verwoest.

In buurland Vietnam staat de hoofdstad Hanoi blank. Rivieren in de stad zijn door overvloedige regenval buiten hun oevers getreden. Zeker achttien mensen kwamen hier om. Bij overstromingen in de rest van het land vielen nog eens 31 doden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.