Home

Achtergrond 141 x bekeken

Lamy wil nog eens 4 jaar WTO-scepter zwaaien

Pascal Lamy, de directeur-generaal van de Wereld Handelsorganisatie (WTO), wil ook na september 2009 aanblijven.

De Fransman schrijft in een brief aan de WTO-raad nog eens vier jaar te willen strijden voor multilaterale samenwerking.

Lamy, die ook betrokken is bij de sociaal-democratische denktank Notre Europe, denkt dat een herverkiezing de stabiliteit van de organisatie ten goede kan komen. De Doha Ronde, ook wel ‘de ontwikkelingsronde’, is na ruim 7 jaar overleg schijnbaar hopeloos vastgelopen.

Volgens Lamy is liberalisering van de wereldhandel extra belangrijk nu de wereldeconomie vertraagt. Lamy trad in dienst op 1 september 2005. Andere kandidaten voor zijn functie zijn tot april 2009 vrij zich te melden.

Of registreer je om te kunnen reageren.