Home

Achtergrond 150 x bekeken 1 reactie

Kredietcrisis treft ook zwervers

De kredietcrisis treft niet alleen spaarders en ondernemers, ook zwervers ondervinden de nadelen.

In het Noord-Hollandse Zwaag kan Stichting 't Zwervertje daklozen geen eten en drinken meer bieden door de sterke daling van de papierprijs, zo vertelde woordvoerder Peter de Boer van de stichting vandaag.

"Het verkopen van oud papier was onze bron van inkomsten'', legt De Boer uit. Sinds anderhalve maand zijn deze inkomsten volgens hem gigantisch teruggelopen. "In plaats van 9 cent per kilo krijgen we nog maar 1 cent per kilo. We kunnen zwervers overdag nog net onderdak bieden, maar een goede maaltijd of een aantal warme bakjes koffie is er niet meer bij.''

Stichting 't Zwervertje is hard bezig om op andere manieren inkomsten te verwerven. Het wil in de toekomst van papier brandblokken maken. Dit levert volgens De Boer meer geld op. "Maar zelfs als dit idee wat wordt, zijn we nog niet uit de problemen. Van de eventuele opbrengst van de eerste duizenden blokjes moet de opgebouwde schuld afbetaald worden.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    En dan maakt de thieme, met haar verbuikje, zich druk om mooie grote stallen waar de varkens het lekker warm hebben en voldoende voedsel. Zet hem op mensen daar in Zwaag !! Ik hoop dat de gemeenschap/politiek daar actie onderneemt voor jullie.

Of registreer je om te kunnen reageren.