Home

Achtergrond 244 x bekeken 1 reactie

Kamer wil bindende eisen voor gebruik gentech in landbouw

De regering moet bindende eisen ontwikkelen voor de inzet van gentechnologie ter verduurzaming van de landbouw. Dat vindt de Kamer, die hiertoe vanmiddag een motie van ChristenUnie en SP aannam.

PvdA, GroenLinks, D66 en SGP steunden de motie, die daarmee de kleinst mogelijke meerderheid (76 van de 150 zetels) kreeg. De PvdD stemde tegen omdat ze geen rol voor gentechnologie ziet weggelegd in de landbouw.

De Kamer wil eisen vergelijkbaar met de ‘Cramer-criteria’ voor biomassa. Op de volgende punten zou getoetst moeten worden: gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, biodiversiteit, landgebruik, klimaat en sociaal-economische gevolgen.

De motie staat overigens los van het spoeddebat, deze middag, over de toelating van een transgene sojasoort. Minister Verburg wenst deze motie niet uit te voeren..

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    koetje

    Vele uitvindingen van de pakweg laatste 150 jaar hebben naast vele voordelen ook nadelen .Wanneer je nu met gentechnologie rassen kunt ontwikkelen die bestand zijn tegen vele ziekten en plagen scheelt dit natuurlijk een heleboel bestrijdingsmiddelen dus goed voor het milieu en geen misoogsten meer,Het is maar net hoe je er tegenaan wilt kijken

Of registreer je om te kunnen reageren.