Home

Achtergrond 178 x bekeken 2 reacties

Kamer verwerpt motie van afkeuring tegen Verburg en Cramer

De Tweede Kamer heeft zojuist met de grootst denkbare meerderheid een motie van afkeuring, die de PvdD had ingediend tegen de ministers Cramer en Verburg verworpen.

De PvdD kreeg van geen enkele fractie steun. De PvdD verwijt beide bewindslieden een CLM-rapport, dat kritisch was over de milieugevolgen van de verruiming van het melkquotum, niet tijdig naar de Kamer te hebben gezonden. Bovendien vindt de partij dat het kabinet de aanbevelingen van het CLM ongemotiveerd naast zich neer heeft gelegd.

SP-Kamerlid Hugo Polderman zei bij het voorafgaande plenaire debatje dat ook de SP de werkwijze van beide ministers afkeurt, maar het wegsturen van hen een te groot middel te vinden.

Minister Cramer voerde aan dat het kabinet heeft toegezegd het rapport voor behandeling van de Vrom-begroting naar de Kamer te sturen, en zich daaraan heeft gehouden. Bovendien worden de aanbevelingen wel degelijk serieus genomen, aldus de minister, en houdt het kabinet de komende jaren de vinger aan de pols als het gaat om de milieueffecten van de groei van de melkveehouderij.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer

    Ik dien bij deze een motie in tegen pvdd, deze partij veroorzaak desastreuze gevolgen in de tweede kamer. Wie stemt er met me mee ???

  • no-profile-image

    Dijkstra

    PvdD haalt liever goedkope melk uit Verweggistan, da's pas goed voor t milieu. Stelletje hypocrietelingen

Of registreer je om te kunnen reageren.