Home

Achtergrond 190 x bekeken

Kamer tegen snelle invoering flat rate

Het kabinet moet alles doen om te voorkomen dat een "flat rate" voor 2013 wordt ingevoerd.

Dat staat in een motie van CDA-Kamerlid Joop Atsma die vanmiddag is ingediend en waarover meteen is gestemd. Fracties van CDA, VVD, PVV, ChristenUnie, SGP en Verdonk stemden voor. Volgende week praten de EU-ministers van Landbouw over dit onderwerp.

Bij een flat rate wordt het totale bedrag van EU-steun (circa 700 miljoen euro) gelijkelijk verdeeld over de hectares waarop de toeslagrechten rusten (1,3 miljoen hectare).

In de zogenaamde Houtskoolschets van het kabinet staat 2010 genoemd als jaar waarin deze nieuwe toeslag kan worden ingevoerd. Desondanks beschouwt minister Verburg de motie van haar partijgenoot als ondersteuning van haar beleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.