Home

Achtergrond 366 x bekeken 1 reactie

Kamer heeft twijfels bij haalbaarheid EHS

Veel Kamerfracties betwijfelen of de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), het netwerk van met elkaar verbonden natuurgebieden, volgens planning in 2018 klaar is.

Dat werd duidelijk bij een vooroverleg met minister Gerda Verburg (LNV) over haar begroting voor 2009, vanochtend. Zich baserend op de Natuurbalans vroegen veel fractiewoordvoerders naar de daling van budget voor inrichting van natuurgebieden, terwijl juist die inrichting achterloopt op schema.

Volgens minister Verburg is geld echter niet het probleem, maar gaat het om de lange doorlooptijd van inrichtingsprojecten. Niettemin zag de minister in de Natuurbalans een aansporing om meer te doen. Vandaar ook het extra geld voor de EHS en voor de provincies als hoofduitvoerders, zei ze. De Kamer debatteert op 27 november apart over de voortgang van de EHS met de minister.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zijn er geen belangrijkere zaken om over te praten?

Of registreer je om te kunnen reageren.