Home

Achtergrond 132 x bekeken

'Jongeren maken zich zorgen om jeugd'

Jongeren maken zich zorgen over de jeugd van tegenwoordig. Ruim 60 procent van de jongeren vindt dat de jeugd het evenwicht tussen rechten en plichten uit het oog is verloren.

Ook zijn ze van mening dat hun leeftijdgenoten te veel verwend worden en dat ze te weinig rekening houden met anderen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1300 Nederlanders in opdracht van de Volkskrant en de NCRV.

Bijna driekwart van de ondervraagden vindt dat ouders hun kinderen te veel verwennen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dan een op de drie jongeren vol van zichzelf (narcisme) is. Bij opklimmende leeftijd neemt het gevoel voor eigenliefde af. 65-plussers vertonen het minst narcistische trekjes (12 procent).

Uit het onderzoek blijkt ook dat narcisten beter kunnen omgaan met tegenslag en meer doorzettingsvermogen hebben. Bovendien blijken ze positiever te zijn dan mensen die lager scoren op narcisme.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.