Home

Achtergrond 204 x bekeken 1 reactie

Italië wil 10 procent hoger quotum

Landbouwminister Luca Zaia wil de hervorming van het EU-landbouwbeleid aangrijpen voor een verhoging van het Italiaanse melkquotum met 10 procent.

In de onderhandelingsronde die woensdag in Brussel begint, eist Italië 1 miljoen ton extra. Zaia wil daarmee een einde maken aan de chronische overschrijding van de Italiaanse quota die de afgelopen tien jaar 2 miljard euro aan superheffingen hebben gekost.

Als politicus van de Liga Noord, die haar zwaartepunt heeft in het Italiaanse zuivelgebied, is Zaia op dit punt bijzonder strijdbaar. Ook heeft premier Berlusconi een brief gestuurd aan commissievoorzitter Barroso waarin hij opkomt voor de Italiaanse melk- en tabaksquota.
De verwachting in Italië is, dat Zaia wellicht geen 10 procent extra los krijgt, maar wel 5 tot 6 procent. En dat komt dan net overeen met de overproductie, waarover dit jaar nog 160 miljoen moet worden betaald.

Eén reactie

  • no-profile-image

    farmer

    in italia zijn ze slimmer dan in nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.