Home

Achtergrond 180 x bekeken 1 reactie

'Inkomenssteun pas vanaf 10.000 euro korten'

Boeren die minder dan 10.000 euro aan Europese inkomenssteun krijgen, moeten niet worden gekort om zo geld vrij te spelen voor plattelandsontwikkeling (modulatie).

Dat heeft het Europees Parlement (EP) vandaag uitgesproken bij stemming over aanpassing van het landbouwbeleid (health check). Het EP gaat hiermee aanzienlijk minder ver dan de Europese Commissie, die bedragen vanaf 5.000 euro wil afromen.

Ook het kortingspercentage moet, als het aan het EP ligt, fors omlaag; wil de Commissie 8 procent extra afromen tot aan 2013, het EP vindt 2 procent extra genoeg. De stemmingsuitslag maakt het lastiger voor de Commissie om haar plannen erdoor te krijgen.

De uitslag van de stemming heeft de status van een advies aan de EU-landbouwministers. Die zijn vanmiddag begonnen aan de finale onderhandelingen over de health check.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    subsidie boer

    als de overheid de hele economie moet steunen om massa ontslagen te voorkomen.nee dan is die zelfde overheid nog steeds aan het plukken aan de landbouw voor natuur.alsof wij niet de gevolgen van de crisses merken of zullen merken.

Of registreer je om te kunnen reageren.