Home

Achtergrond 152 x bekeken

'Illegale edelherten door kroeggrap op Terschelling'

De edelherten die op mysterieuze wijze opdoken op Terschelling zijn daar waarschijnlijk terechtgekomen door een uit de hand gelopen kroeggrap.

en groep eilanders heeft de herten gekocht bij een fokker aan de vaste wal. Er wordt veel gesproken over hoe de herten op Terschelling terecht zijn gekomen. De bevolking is er van overtuigd dat de kroeggrap de verklaring is. De roedel is tien dagen geleden voor het eerst op het eiland gesignaleerd, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

De politie onderzoekt de herkomst van de beesten. De edelherten zijn tam van aard. Kenners vermoedden daarom dat ze afkomstig zijn van een fokkerij. "De politie zoekt uit welke fokkerij. Zo kan de politie de eigenaars achterhalen'', aldus Wim Oostra van de provincie Friesland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.