Home

Achtergrond 143 x bekeken 2 reacties

'Hoge personeelskosten waterschappen door fusies'

De hoge kosten die de waterschappen in 2007 maakten voor hun interim-managers hebben te maken met fusies en krapte op de arbeidsmarkt.

Dat meldt de Unie van Waterschappen (UvW) in reactie op een uitzending van RTL-nieuws over de kosten die de waterschappen maken voor hun personeel. In 2007 gaven de waterschappen samen 5 miljoen euro uit om 68 interim-managers van te betalen.

Door de fusies werden mensen overtallig. Om ze niet te hoeven ontslaan werd er een algehele vacaturestop ingesteld. Onbezette posten werden opgevuld met interim-medewerkers. Ook de krappe arbeidsmarkt maakt het volgens de Unie moeilijk om mensen voor bepaalde functies aan te trekken. Dit is vaak regiobepaald, bijvoorbeeld gaat het om procestechnologen in het Rijnmondgebied. Verder kiezen hoger opgeleiden er steeds vaker voor om niet in loondienst te gaan, maar zelfstandig te werken of zich via een bureau te verhuren, aldus de Unie.

Volgens de UvW is het terecht dat er kristisch gekeken wordt naar de personeelskosten, want deze kosten moeten worden gedragen door de belastingbetaler. Bij alle waterschappen zijn in totaal 11.000 mensen in dienst.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Dit argument is natuurlijk onzin, er zijn genoeg goede mensen te vinden.
  Voor interim- mensen is het toch helemaal geen probleem, die zijn er genoeg onder vrienden en kennissen.
  Helaas moeten die wat meer verdienen, maar daar liggen de verantwoordelijken niet van wakker, dat kunnen ze gewoon door berekenen. Geen centje pijn.

 • no-profile-image

  freek

  en die mensen die vervroegd(55-60jaar)naar huis zijn gestuurd hebben jullie dat ook berekend????????????

Of registreer je om te kunnen reageren.