Home

Achtergrond 472 x bekeken

Groningen bemiddelt tussen Bos en Noord-Holland

De provincie Groningen heeft maandag een bemiddelingsvoorstel gedaan om het conflict tussen minister Wouter Bos van Financiën en de provincie Noord-Holland op te lossen.

Dat meldde een woordvoerder van de provincie Groningen.

De provincie Noord-Holland wil samen met andere gedupeerden, waaronder de provincie Groningen en diverse gemeenten, 225 miljoen euro beslag laten leggen op de bezittingen van de IJslandse Landsbanki. Bos wil dit geld in eerste instantie teruggeven aan de gedupeerde spaarders.

De Tweede Kamer wil dat de lagere overheden en Bos snel om tafel gaan om een verdere confrontatie te voorkomen. Provincies en gemeenten die in IJsland geld hebben verloren op IJslandse rekeningen, moeten zich niet verschuilen achter regels en procedures, stelt Arco van de Ven, hoogleraar bestuurlijke informatievoorziening aan de Universiteit van Tilburg woensdag in zijn inaugurele rede. Ze zijn zelf ook verantwoordelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.