Home

Achtergrond 161 x bekeken

Glimmerveen krijgt boete voor brengen Hitlergroet

De extreemrechtse Nederlandse politicus Joop Glimmerveen en de Hitler-lookalike Stefan W. zijn woensdag door de rechtbank in het Belgische Hasselt elk veroordeeld tot een boete van 1.100 euro.

Ze kregen de boete wegens het verheerlijken van het nazisme em het brengen van de Hitlergroet. Ze deden dat in maart vorig jaar tijdens een bijeenkomst van neonazi's op een Duits soldatenkerkhof in het Belgische Lommel. In toespraken lieten Glimmerveeen en W., die bekend staat als 'de Hitler van Kerkrade', zich negatief uit over onder meer Turken, Marokkanen en het homohuwelijk.

De 41-jarige W. gaf vorige maand voor de rechtbank toe dat hij de Hiltergroet had gebracht, maar hij had volgens eigen zeggen niet tot discriminatie willen aanzetten. Glimmerveen (80), die in de jaren zeventig aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen deelnam met de slogan 'Den Haag moet blank blijven', zei dat hij niet de Hiltergroet had gebracht, maar de daarop lijkende Germaanse groet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.