Home

Achtergrond 738 x bekeken

Glimmende machines op open dag

Een glimmende maishakselaar is een van de machines die te zien zijn tijdens de open dagen van Kamps de Wild in Zevenaar.

Een bezoeker krijgt uitleg in de cabine over de werking van de machine. Tijdens de open dagen zijn de nieuwe modellen van Claas, Kaweco, Amacone en McHale te bewonderen. Praktijkonderwijs PTC+ geeft workshops brandstofbesparen tijdens de open dagen, die nog tot en met donderdag worden gehouden. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de machinefabrieken van Kaweko, het eigen merk mestaanwendingsmachines van Kamps de Wild. Foto Theo Kock

Chauffeur Wijnand van Wijngaarden kijkt hoe de aardappelen worden geladen bij maatschap Palsma in Sint Annaparochie. Jarig en Kor Palsma telen pootgoed. De bovenmaat gaat los op de vrachtwagen naar de verwerkende industrie, zegt Jarig Palsma. "Ondanks de droogte hebben we bruto 38 ton per hectare geoogst. We hebben veel kosten gemaakt om het pootgoed virusvrij te houden. Dat kan uit. Al het pootgoed zit in de nacontrole. Gelukkig kunnen we tot nu toe alles als pootgoed afzetten." Foto Roelof Stroetinga

Senioren uit Honselaarsdijk luisteren aandachtig naar Tom Immerzeel van Themapark de Westlandse Druif. De zes dames deden de druiventuin aan tijdens de Westland Toer. Aad van de Zande van Stichting Welzijn Westland rijdt de dames elke maandag rond in de Plusbus. "Het was een leuk uitstapje. Eén dame had tot haar zeventigste druiven gekrent. Destijds kreeg ze 1 cent voor een trosje." De Plusbus vervoert sinds 2006 senioren. Omdat er op maandag weinig animo was, heeft SWW de Westland Toer geïnitieerd. Foto Joep van der Pal

Een medewerker van groentekwekerij Polman uit het Drentse Erica spuit de ramen van de kassen schoon. "Zo krijgen we er meer licht in", vertelt Theo Polman. De teler heeft een kassencomplex van 9,6 hectare waarin hij hoofdzakelijk komkommers teelt. "Dat seizoen is nu ten einde. In september hebben we in een afdeling van de kas tomatenplanten aangeplant. Voor komkommers wordt het nu te donker, maar tomaten krijgen nog voldoende licht", vertelt Polman. Hij verwacht acht kilo per vierkante meter te telen. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.