Home

Achtergrond 151 x bekeken

'Georgië rekende ten onrechte op steun VS'

Een Georgische oud-ambassadeur in Rusland heeft vandaag gezegd dat Georgië ten onrechte op de steun van de Verenigde Staten rekende, toen het de onrustige regio Zuid-Ossetië aanviel.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice zou de Georgische president Michail Saakasjvili in juli groen licht hebben gegeven voor de militaire actie in augustus, waardoor een oorlog met Rusland ontstond. Volgens Erosi Kitsmarisjvili hebben sommige mensen die bij de bijeenkomst waren dat tegen hem gezegd.

Kitsmarisjvili heeft dinsdag tegenover een parlementaire commissie verklaard, dat Georgië de oorlog met Rusland in augustus heeft veroorzaakt. Er zou een grondige voorbereiding aan vooraf zijn gegaan. President Michail Saakasjvili heeft de uitspraken als ,,simpelweg niet waar'' weggewuifd. De officiële lezing van Georgië is dat het actie ondernam nadat Rusland de Georgische regio was binnengevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.