Home

Achtergrond 155 x bekeken

Gelderse boer mag een jaar geen vee houden

De rechtbank in Zutphen heeft een vleesveehouder uit het Gelderse Voorst veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een voorwaardelijke boete van 3.000 euro met een proeftijd van twee jaar.

Verder mag de veehouder een jaar lang geen productiedieren houden. De rechter achtte bewezen dat de man zijn I&R niet op orde had, kadavers niet tijdig had aangemeld en zijn vee had verwaarloosd.

De man stond in maart ook al voor de rechter, maar de zaak werd toen uitgesteld om de levensvatbaarheid van het bedrijf te onderzoeken. LTO stelde een rapport op waarin werd aanbevolen de schaal van het bedrijf te verkleinen. Die conclusie werd door de officier overgenomen, maar de rechter ging daar dus niet in mee. De rechter voerde als reden daarvoor aan dat de man al meerdere keren voor soortgelijke feiten is veroordeeld.

Christel Bollen

Of registreer je om te kunnen reageren.