Home

Achtergrond 149 x bekeken

'Geen zorgen over nieuwe watersnoodramp'

De Zeeuwse bevolking maakt zich geen zorgen over een nieuwe watersnoodramp.

De Zeeuwen verwachten binnen tien jaar geen grote overstroming. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Twente onder 560 inwoners van Zeeland.

De Zeeuwen zijn niet bang voor levensbedreigende situaties bij een overstroming, zoals in 1953. Wel verwachten ze schade aan hun eigendommen, langdurige maatschappelijke ontwrichting en grote schade aan openbare voorzieningen. De bevolking geeft aan het meest behoefte te hebben aan informatie over evacuatieroutes en reistijden naar veiliger oorden bij een overstroming. De Zeeuwen vinden rampenplannen en communicatie over dreiging van overstromingen van groot belang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.