Home

Achtergrond 141 x bekeken

'Geen productieverlaging OPEC'

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) gaat waarschijnlijk zaterdag niet besluiten om de productie te verlagen.

Ministers die aan een OPEC-bijeenkomst in Caïro deelnemen, lieten dit vandaag doorschemeren.

De bewindslieden van Iran, Koeweit en Qatar zeiden dat de vergadering van zaterdag is bedoeld om gegevens uit te wisselen. Komende maand in Algerije zal er mogelijk een besluit vallen, aldus de Iraanse minister van Oliezaken Gholam Hossein Nozari.

De leden van de OPEC hebben de olieprijs de afgelopen maanden sterk zien dalen door de wereldwijde economische neergang. Een vat ruwe olie kostte vrijdag ruim 51 dollar tegen een piek van ruim 147 dollar in juli. De OPEC besloot eind oktober al tot een lagere productie. Vrijdag leek alleen Irak voorstander van een onmiddellijke nieuwe verlaging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.