Home

Achtergrond 173 x bekeken

'Geen doorwerkbonus bij vroegpensioen via levensloop'

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) probeert een stokje te steken voor het uitkeren van de zogeheten doorwerkbonus aan mensen van 62 jaar en ouder die via de verlofspaarregeling levensloop met vervroegpensioen gaan.

De bewindsman heeft dinsdag in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya van D66 geschreven dat hij de mogelijkheden hiertoe gaat onderzoeken.

Via de levensloopregeling kunnen werknemers salaris sparen voor verlof. Dat mogen ze ook opnemen aan het einde van hun loopbaan als vroegpensioen. Voor de Belastingdienst lijkt het alsof deze mensen tijdens hun verlof werken, omdat het om een soort uitgesteld loon gaat. Zij zouden dan ook in aanmerking kunnen komen voor de doorwerkbonus die het kabinet vanaf volgend jaar uitkeert als mensen aan de slag blijven na hun 62e.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.