Home

Achtergrond 193 x bekeken 5 reacties

Friesland Foods houdt melkprijs november vrijwel gelijk

De voorschotmelkprijs van coöperatie Friesland Foods voor de maand november blijft vrijwel gelijk aan die over november.

Het bedrijf spreekt van een daling van 3 eurocent per honderd kilo tot € 38,38 (inclusief btw. Op grond van de berekening van het Agrarisch Dagblad komt de Friesland-prijs voor de maand november uit op € 36,37 per honderd kilo, exclusief btw. Dit is twee cent minder dan de AgD-prijs over oktober.

Friesland Foods hanteert alleen de vetprijs als een indicator voor de marktsituatie. Deze prijs werd voor de maand november met twintig cent per kilo (exclusief btw) verlaag naar € 2,32 per kilo. Om rekenkundig toch op de gewenste honderd-kiloprijs uit te komen, werd de eiwitprijs verhoogd van € 7,22 naar € 7,47 per kilo, hoewel daar in de markt geen aanleiding toe lijkt. De kaasprijzen blijven dalen en ook de prijzen van andere zuivelingrediënten doen dat. Friesland Foods is bij de bepaling van de melkprijs echter gebonden aan de verwachte melkprijzen van concurrenten Humana, Milcobel, Arla Foods en Campina. Friesland Foods wil over het hele jaar uitkomen op een gemiddelde prijs die vergeleken met het gemiddelde van deze vier bedrijven niet uit de toon valt. Als de fusie met Campina doorgaat, worden de Friesland-leden over dit jaar echter niet meer volgens deze MCM-prijs uitbetaald.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Be

  Ook goed nieuws voor Campinaleden, of heeft FF de verevening na de fusie al ingecalculeerd?. Wat de prijsvorming bij Campina betreft, deze gaat zoals men heeft voorspeld: later omhoog (2007) en later (minder) omlaag. Da's weer goed voor iedereen.

 • no-profile-image

  boer

  klasse frieslandfoods zo door gaan en waar zijn nou de reacties van vrebamel de ddb sieta peter en de herie schoppers

 • no-profile-image

  boer

  tukker je denkt toch niet dat de domme boeren de ddb dus nog meer van deze domme streken uit halen want als ze er nu noch niet van geleerd hebben moeten ze echt hulp gaan zoeken

 • no-profile-image

  twente

  dus ddb werken samen aan sterke melk verwerkers dus geen blokades of actie voeren want dat maakt verdeeldhied en dat is slecht dus schouders er onder en constructief werken aan goed overleg en samen werken .

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  De ddb en nmv bereiden een nieuwe melkleverstop voor,vadaar dat we niets meer van die schreewers horen...............De groeten van onder kroezenboom(fleringen)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.