Home

Achtergrond 189 x bekeken

FAO krijgt 42,6 miljoen dollar voor hervorming

Lidstaten van de FAO, de voedselorganisatie van de Verenigde Naties, hebben 42,6 miljoen dollar (33,7 miljoen euro) toegezegd voor hervorming van de organisatie.

Dat hebben de lidstaten besloten op een speciale conferentie. Met het geld wordt een actieplan van drie jaar bekostigd om de FAO te laten hervormen en groeien.

Ongeveer de helft van het geld, 21,8 miljoen dollar wordt komend jaar gestoken in verbetering van de organisatie en management. Zo hoopt de organisatie doelen beter te kunnen nastreven, zoals het bestrijden van armoede en honger en omgaan met voedsel- en klimaatproblematiek.

"Om aan de verwachtingen van de lidstaten te voldoen, moeten we een nieuwe FAO bouwen", zei directeur-generaal van de FAO Jacques Diouf. "Daar is een grondige revisie voor nodig." Om dat te bereiken is een hervorming van de financiële procedures nodig en de reorganisatie van het hoofdkwartier en van projecten op locatie, aldus Diouf.

Of registreer je om te kunnen reageren.