Home

Achtergrond 272 x bekeken

Exporteurs mijden Groot-Brittanië

Afzetpartijen die aan het Verenigd Koninkrijk leveren, wijken vanwege het zwakke Britse pond uit naar andere bestemmingen. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Agrarisch Dagblad.

The Greenery UK en Haluco zeggen de hoogste prijs uit de markt te willen halen. ”Als dat niet in Engeland kan maar in een ander land, doen we dat”, zegt salesmanager Engeland van Haluco Alex Boers.

Het Britse pond is in twee jaar tijd ongeveer 20 procent minder waard geworden. Gisteren kostte het Britse pond €1,18, terwijl dat in 2006 nog ongeveer €1,47 was. De dalende pond baart handelaren zorgen. De afzet aan Engeland wordt erdoor bemoeilijkt. ”Het is een extra kostenpost voor de Britten, die net als iedereen al te maken hebben met stijgende kosten”, weet Boers.

Beide afzetpartijen verwachten onrustige tijden. ”Het is afwachten wat er begin volgend jaar gebeurt. Mocht het pond dan nog zo zwak zijn, dan schat ik in dat er minder contractprijzen worden afgesloten en meer op dag- en weekbasis zal worden gehandeld”, vermoedt Boers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.